Alby BP 1
2 september 2018
16:00

Referat: Konyaspor KIF - Västerhaninge IF

Det syntes redan från start att det här var en match som bara skulle vinnas. Västerhaninge dominerade stort i bollinnehav. Ledningsmålet kom i den 18:e minuten "tikkitakka" spel mellan bröderna Forsberg, Mohammed ren lägger den vid högra stolpen men målvakten gör en fantastisk parad på retur Max som trycker in bollen.
Dominansen fortsatte men för den skullen var inte Konyaspor ofarliga. Pontus fick rädda två frilägen innan matchens andra mål kom. Mohammed jobbar hem och vinner bollen långt ner på egen planhalva till vänster, spelar Tommie som lirar Elvir, som lyfter ut bollen mot Mohammed. Mohammed tar med den med brösten och löper själv förbi Konyaförsvaret fintar målvakten både åt vänster och höger innan han lägger den mellan benen fram till 0-2. 0-3 strax innan paus Freddan ut med bollen till Elvir på vänsterkantensom bryter in skjuter, målvakten räddar, reutur från dålig vinkel upp i taket, klass.

Vi sa i paus att inget var klart. Trots det kommer vi ut lite passiva och ger därmed Konya lite luft. Matchen punkteras då Max och Elvir kombinerar, Max fri lurar målvakten och promenerar in 0-4, en delikatess och matchen är klar.
Elvir blir därefter utvisad efter ha tjafsat med målvakten i Konya. Trots det med 10 man ökar VIF på till 0-5 genom Mohammed "Moddan" Berrezig efter pass från Freddan. Freddan avslutar sedan målskyttet med att göra 0-6 på straff efter att Emil blivit neddragen.
Efter 0-6 rinner sinnet över på Konyas målvakt som blir utvisad. Kalbalik uppstår mellan åskådare och målvakt !!! Domaren är nära att blåsa av matchen, men den spelas klart.

Västerhaninge gör en riktigt bra matchen. Konyaspor var på intet sätt ofarliga och skapade en del, mest skott utifrån. Pontus stabil i målet och backlinjen, Jocke, Tommie i mittlåset flankerade av Nille och Oliver gjorde en riktigt bra match.

Ny vecka sedan väntar ännu en seriefinal då vi tar emot IFK Stockholm på Hanveden.